0 varer|kr. 0,00

Cykelcomputer - uundværlig til intervaltræning

Sådan holder du styr på pulsen under cykeltræningen

23 juni 2017

Pulsen er et godt mål for hvor hårdt du træner og en cykelcomputer med pulsfunktion kan hjælpe med at forbedre din form og nå dine mål. Da du først begyndte at cykeltræne oplevede sikkert ligesom mange andre en stor fremgang bare ved at øge træningsmængden. Med efterhånden som du kommer i rigtigt god form, vil du nok opleve at du ikke bliver ved med at forbedre dig ved bare at træne mere og mere. Det er nu tid til at se på kvaliteten af din træning! Det er tid til at begynde med intervaltræning, hvis du da ikke allerede er godt igang med denne effektive træningsform.

 

Pulsfunktionen på din cykelcomputer gør det nemt at træne intervaller

Hvis du allerede har et almindeligt pulsur, kan du selvfølglig godt bruge det til at træne efter pulsen også når du cykler. Men ved at vælge en cykelcomputer får du nogle ekstra fordele. Cykelcomputeren sidder bekvemt på styret så du nemt kan holde øje med pulsen. Derudover har en cykelcomputer også nogle andre funktioner der hjælper dig til at få det meste ud af din træningstid. Cykelcomputeren kan blandt andet måle hvor mange kilometer du har kørt og viser dig også hele tiden hvor hurtigt du kører, gennemsnitshastigheden på dine intervaller er også interessant at kende. Nogle cykelcomputere har også en sensor der måler kadencen – altså hvor mange gange i minuttet du træder pedalerne rundt. Dette er godt at vide hvis du vil forbedre din teknik. Cykelcomputere fåes med rigtigt mange forskellige funktioner. Så tag dig god tid til overveje hvilke funktioner der er vigtige for lige netop dig, inden du køber ny cykelcomputer.

Du finder Giants udvalg i cykelcomputere her.

 

Sådan kommer du i gang med at bruge pulsfunktionen på din cykelcomputer

Først skal du finde din hvilepuls. Den finder du bedst om morgenen lige efter du er vågnet. Sæt bæltet om brystet, lig nu afslappet er par minutter og se derefter hvad din puls er. Gentag dette 3-4 morgener.

Dernæst skal du kende din maxpuls. Den beregner du ved at trække din alder fra 220. Det er ikke tilrådeligt at lave en egentlig maxpuls test på egen hånd.

Nu trækker du din hvilepuls fra den maxpuls. Det tal du får ganger du med den intensitetsprocent som vil træne ved. Tilslut lægger du din hvilepuls til det resultat du fik.

Der er rigtigt mange bud på ved hvilken intensitetsprocent forskellige pulszoner begynder og slutter. For at gøre det nemt til at begynde med, så er her en forenklet udgave:

  • Undgå at træne for meget i zonen 75% - 85%. Træning i denne zone er hårdt for kroppen og det er nødvendigt med megen restitution efter sådan en træning.

  • Opvarmning og længere ture kører du under 75%. Under opvarmningen og på lange ture holder du dig et godt stykke under 75%.

  • Intervaller kører du over 85%. Pulsen tager sommetider lidt tid om at stige, så hvis du ikke når op over 85%, er det ikke noget at bekymre sig om. Det bedste mål er, at intervallet føles så hårdt, at du ved at du ikke kan blive ved med at køre med den hastighed i en time.